مجوزهای رسمی

کالج مشاوران مهاجرتی کانادا

عضو رسمی کالج مشاوران مهاجرتی کانادا

RCIC#: R519248

The College of Immigration and Citizenship Consultants

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

مجوز رسمی کاریابی خارجی و اعزام نیروی کار

شماره ثبت 64270

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

اداره مهاجرت ساسکاچوان

عضو رسمی مشاوران مهاجرتی ساسکاچوان FWRISA

Registration Number: 502

مجوز رسمی از اداره مهاجرت استان ساسکاچوان کانادا

CAPIC

عضو رسمی CAPIC

Registration Number: R17414

انجمن مشاوران مهاجرتی حرفه ای کانادا

 

افزایش صدور ویزا در کشور کانادا و کاهش صدور ویزا در کشور استرالیا

 unnamed

 

کانادا و استرالیا در سال های اخیر برنامه های مهاجرتی کاملا متفاوتی را دنبال میکنند -رویکردی که در طول بحران ویروس کرونا هم ادامه دارد .

مهاجرت نقش به سزایی در سلامت اقتصاد هر دو کشور یعنی استرالیا و کانادا دارد . در دهه های اخیر هر دو کشور به طور فزاینده ای بر مقیمان دائم و دارندگاه ویزای موقت، که شامل دانشجویان بین المللی و نیروی کار خارجی می باشد، برای حمایت از جمعیت، نیروی بازار کار و رشد اقتصادی متکی شده است.

دانشجویان بین المللی مثال بسیار خوبی برای ما هستند تا بتوانیم منافع اقتصادی مهاجرت را در هر دو کشور بررسی کنیم .

دانشجویان بین المللی مبلغ 22 میلیارد دلار به صورت سالیانه به اقتصاد کانادا کمک می کنند و در این فرآیند از 170 هزار شغل حمایت می کنند. آنان 39 میلیارد دلار هر سال به صورت سالیانه به اقتصاد استرالیا کمک می کنند و از 240هزار شغل حمایت می کنند .

22 درصد از جمعیت 38 میلیون نفر کانادا، مهاجر هستند. این در حالیست که 30 درصد از جمعیت  25.5 میلیون نفری استرالیا مهاجر هستند . این موضوع بیانگر این مطلب است که جمعیت 8 میلیون نفری مهاجران در هر 2 کشور بر اقتصاد و ایجاد شغل تاثیر به سزایی دارد.

با این همه کانادا و استرالیا در سال های اخیر برنامه های مهاجرتی کاملا متفاوتی را دنبال می کنند – رویکردی که در طول بحران ویروس کرونا هم ادامه دارد .

برنامه های مهاجرتی در جهت مخالف پیش می روند

 

 

کانادا به طور مداوم سطح مهاجرت را از سال 1980 افزایش داده است، و در سال های اخیر برای حمایت از اقتصاد کشور حتی به طور موثرتر سطح مهاجرت را بالا برده است. همچنین استرالیا در اواخر سال 1990 شروع به بالا بردن سطح مهاجرت کرده است، اما در سال های اخیر تغییر رویه داده است .

درست قبل از وارد شدن ضربه های شدید توسط بحران ویروس کرونا، کشور کانادا اعلام کرد که تا سال 2020 خواهان اهداء اقامت دائم به 340 هزار نفر می باشد ( که بر اساس درصد جمعیت پایتخت این کشور،  0.9 درصد از جمعیت را شامل می شود ) این کشور تصمیم دارد حتی تعداد بالاتری از مهاجران را در سال های 2021 و 2022 بپذیرد . 260 هزار نفر از افرادی که اقامت دائم کانادا را داشتند تا سال 2016 وارد این کشور شدند، تا زمانی که تصمیم بر ورود تعداد حداقل 300 هزار نفر در سال به کانادا گرفته شد.

کانادا هدف خود را بر اساس گرفتن 58 درصد از مهاجران خود در گروه اقتصادی، 27 درصد در گروه خانوادگی و 15 درصد پناهندگی و یا زمینه های انسانی دیگر بنا نهاده است .

در این حین استرالیا سال گذشته اعلام کرد، اهداف خود را برای دادن اقامت دائم به مهاجران، سالیانه به میزان 30 هزار نفر کاهش میدهد تا در سال 2023 به تعداد سالیانه 160 هزار نفر برسد ( یعنی 0.6 درصد از جمعیت کشور). قبل از اعلام کاهش صدور ویزای اقامت دائم، استرالیا هدف خود را برای حدود 190 هزار مهاجر در 8 سال پیاپی قطعی کرده بود. طبق برنامه های فعلی استرالیا 70 درصد از مهاجران در گروه اقتصادی و 30 درصد در گروه خانوادگی به استرالیا خواهندرفت.

 

کانادا درزمان شیوع ویروس کرونا حتی تعداد بیشتری از کاندید های مهاجرت را به این کشور دعوت کرده است

 

 

ویروس کرونا به طرز قابله ملاحظه ای سیستم مهاجرتی هر 2 کشور را تحت تاثیر قرار داده است ، با این حال کانادا هنوز هم سعی بر این دارد که تا حد امکان به اهداف اقتصادی، که در برنامه ی مهاجرتی این کشور مشخص شده است برسد.

در ماه آوریل کانادا 11700 دعوت نامه برای درخواست اقامت دائم تحت نظر سیستم مدیریت برنامه ی اکسپرس انتری فدرال، در مقایسه با تعداد 7800 در ماه گذشته و 8000 در ماه فوریه، صادر کرد. علاوه بر این ایالت های کانادا این روند را ادامه می دهند به فراهم آوردن راهی برای متقاضیان با اقامت دائم این کشور که بتوانند در این دوران به کانادا مهاجرت کنند.

از طرفی دیگر این بیماری باعث کاهش چشمگیری در دعوت نامه های استرالیا در زمینه ی اقتصادی شده است .

در ماه آوریل 2020، استرالیا در مقایسه با 2050 دعوتنامه ماه مارس و 1500 دعوتنامه ماه فوریه تنها 100 دعوتنامه در سیستم Skill Select  صادر کرده است.

 

چرا هر 2 کشور نیاز به مهاجران دارند

 

هم کانادا و هم استرالیا به خاطر جمعیت پیری که دارند و امار پایین زاد و ولد از مهاجران استقبال می کنند .

متوسط سن افراد در کانادا 41 سال است در حالی که این امار در استرالیا به 38 سال رسیده است .

امار زاد و ولد در کانادا 1.5 درصد است، در حالی که همین امار در استرالیا 1.7 درصد است، و در هر 2 مورد امار زاد و ولد کمتر از مقداریست که جمعیت جوان را جایگزین جمعیت پیر کند

در سال 19-2018 جمعیت کانادا 1.4 درصد ( 531000 نفر) به وسیله ی 82 درصد جذب افرادی که برای اقامت دائم و اقامت موقت مهاجرت کرده بودند، و 18 درصد با افزایش طبیعی ( زاد و ولد منهای مرگ و میر) رشد داشته است .

در سال 19-2018 جمعیت استرالیا 1.5 درصد رشد داشته است ( 371000 نفر)، 62.5 درصد از رشد جمعیت به وسیله ی افرادی که برای اقامت دائم و موقت مهاجرت کرده بودند و 37.5 درصد از طریق رشد طبیعی جمعیت صورت گرفته است.

مهاجرت برای حمایت از نیروی بازار کار هر دو کشور بسیار مهم است، یکی از 2 روش برای رشد اقتصاد جذب مهاجر است، راه دیگر این است که از نیروی کار به طور سودمند استفاده کنیم.

همچنین مهاجران به فشار های مالی که هر 2 کشور به دلیل بالا رفتن میانگین سن جمعیت کشور با ان رو به رو هستند کمک می کنند، زیرا که فعالیت های اقتصادی حاصل کار مهاجران است. آنان از درآمد دولت برای خدمات اجتماعی حیاتی مانند خدمات درمانی حمایت می کند که این خدمات به خاطر سرعت پیر شدن جمعیت کشور روز به روز گرانتر می شود .

 

کانادا و استرالیا چگونه با مشکلات بعد از ویروس کرونا برخورد خواهند کرد ؟

 

برخی از رهبران سیاسی در استرالیا در حال حاضر خواستار کاهش سطح مهاجرت به این کشور به دلیل بحران ویروس کوید-19 هستند. برای مثال سناتور کریستینا کنالی اخیرا در اخبار صبحگاهی سیدنی این بحث را مطرح کرد که نگهداشتن سطح مهاجرت به شیوه ی قبلی برای نیروی کار استرالیا زیان اور خواهد بود.

تا به امروز در کانادا درباره ی قوانین مهاجرتی کشور بعد از دوران پاندمیک بحث کمی صورت گرفته است، با این حال وزیر مهاجرتی کانادا اخیرا پیشنهاد کرد است که دولت فدرال همچنان به استقبال از مهاجران برای بهبود اقتصاد کانادا متعهد باقی بماند .

با توجه به تغییر پذیر بودن شرایط بحران ویروس کرونا، هیچ کس نمی تواند قوانین مهاجرتی کانادا و استرالیا را در آینده پیش بینی کند. با این حال تصمیم کانادا در ارتباط با دعوت تعداد بیشتری از کاندید های مهاجرت از طریق Express Entry در ماه گذشته، خبر از علاقه ی این کشور به بالا نگه داشتن سطح مهاجرت برای حمایت از اقتصاد می دهد.

4 دلیل وجود دارد که کانادا را قادر ساخته سطح بالای مهاجرت را حتی در دوره های مشکلات اقتصادی، که شامل دوران بعد از بحران مالی جهانی در سال های 09-2008 می شود، حفظ کند. این 4 دلیل تاریخچه ی کانادا، موقعیت جغرافیایی، قواعد،مقررات و سیاست های این کشور هستند. کانادا به برنامه های سطح مهاجرتی سال 2022-2020 تا زمانی که این پاندمیک پایان یابد، مقید است.