نوشتن رزومه و نامه معرفی (Cover Letter and Resume)

 

اشتغال و کاریابی یکی از مهمترین دغدغه های هر نیروی کار مهاجر است. یافتن شغل و کسب درآمد تا حدود بسیار زیادی از استرس های بعد از وروود به کشور هدف و از طرفی نیز به تداوم حصور شما در آن کشور کمک می کند. اگر در استرالیا به دنبال شغل هستید پیشنهاد می شود راهکارهای زیر را حتما مطالعه کنید و در فرآیند کاریابی و جستجوی خود به کار برید:

Cover letterنوشتن نامه معرفی (Cover Letter)

-          در ارتباط با بازار کار تحقیق نمائید. برخی موقعیتهای شغلی در استرالیا از تقاضای بالایی برخوردارند و بعضی دیگر از تقاضای پائین تر. هر چه بیشتر در این خصوص مطالعه نمایید، اقبال بیشتری جهت یافتن موقعیت کاری در بازار کار را خواهید داشت.

-          یک رزومه به همراه نامهٔ معرفی تهیه کنید. کافرمای جدیدتان از کارفرمای پیشین شما اطلاعاتی ندارد بنابراین در رزومه خود پاراگرافی را به شرح زمینه فعالیت ایشان اختصاص دهید.

-          مسائل کلیدی را در ضمیمه رزومه خود مطرح کنید. پیشنهاد مراحل آتی نیز می تواند ایده خوبی باشد. این احتمال وجود دارد که کارفرمایتان با جویندگان کار در عرصه بین المللی ارتباطی نداشته باشد. اما همیشه به خاطر داشته باشید در حین نگارش رزومه بهتر است بر روی صلاحیتهای شغلی تاکید بیشتری نمایید.

-          با تکنولوژی آشنا باشید. اهمیت این نکته در مورد افرادی که از طریق تلفن ، اسکایپ ، و یا دیگر برنامه های دیجیتالی مورد مصاحبه قرار می گیرند بیشتر است اما این انتظار را نداشته باشید که مصاحبه کنندگان ازروشی استفاده نمایند که مناسب ترین تکنولوژی برای شما است. سعی کنید حتما یک حساب کاربری مربوط به خود در یکی از کانال های ارتباطی اصلی همچون اسکایپ و گوگل Hangout داشته باشید.

-          با چگونگی روش درخواست کارآشنا گردید. سعی کنید در سایت های کاریابی از قبیل SEEK و یا INDEED به دنبال کار بگردید. این دو وبسایت از جمله بزرگترین مراجع کاریابی در استرالیا می باشد. چنانچه به شکل جدی جویای کار هستید، یک پروفایل در کاریابی مذکور ایجاد نمایید. با ایجاد چنین پروفایلی قادرخواهید بود که به شکل سریعتر درخواست شغلیتان را ارائه دهید زیرا که فرمهای درخواست به شکل آماده هستند. این را نیز بدانید که تنها کارفرمایان مجاز قادر به دیدن جزییات اطلاعات شما می باشند.

Cover Letter 2در هر درخواست شغلی خود لازم است که حتما یک نامه معرفی (Cover Letter) نیز صمیمه نمایید. نکاتی که در نوشتن این نامه باید رعایت شود به شرح زیر است:

-         از نوشتن تمامی اطلاعات ارتباطی خود همچون ایمیل و شماره تماس اطمینان حاصل نمایید.

-         فرد مورد خطاب در نامه های ضمیمه بهتر است "مدیر واحد کارگزینی" باشد.

-         بیان "عنوان شغلی" و "نام محل کار" در نامه الزامی است.

-         دلایل تمایل خود را برای دستیابی به شغل مورد نظر ابراز نمایید.

-         فقط و فقط اطلاعات مرتبط با شغل را لحاظ نمایید.

-         از صحت نگارش و دستور زبان مورد استفاده اطمینان حاصل نمایید.

-         علل صلاحیت و تناسب خود با حرفه مورد نظر را بیان کنید.

-         از گزاره هایی استفاده کنید که موید این مطلب هستند که در مورد شغل مورد درخواست تحقیقات لازم را انجام داده اید و نشانگر علاقمندیتان به حیطه فعالیت کاری می باشد.

-         تنها متمرکز بر روی نقاط مثبت اتان شوید و بیان عللی که چرا گزینه مناسبی برای حرفه مورد تقاضا هستید.

-         اطلاعات مربوط به تماس می بایست به سادگی در دسترس باشند.

-         عنوان شغلی، نام شرکت ، و آگهی مربوطه را لحاظ نمایید.

-         دلایل مشخصی را ارائه نمایید که بیان کننده علل گزینشه شما برای حرفه مورد درخواست می باشد.

-         تاکید خود را بر روی بهترین بخش رزومه خود گذارید.

-         تنها به ذکر مهارتهایی بپردازید که مرتبط با شغل مورد درخواست می باشند.

-         از جملاتی استفاده کنید که نشانگر تحقیق توسط شما در مورد محل کار مورد نظر و همچنین بیانگر علاقمندیتان به زمینه کاری می باشد.

-         در پایان ، درخواست خود از کارفرما را بیان نمایید.

 

نوشتن رزومه

Good Resumeدر نوشتن و به روز رسانی رزومه خود لطفا موارد زیر را در نظر بگیرید:

-          در جهت شناسایی خود به دیگران قدم بردارید. این نکته ی ساده ایست که بسیاری از جویندگان کار آنرا مورد توجه قرار نمی دهند. اطلاعات تماس خود را با درج جزئیات در قسمت بالای صفحه و همچنین پائین صفحه و بر روی تمامی صفحات، به گونه ای که قابل رویت باشد، درج نمایید.

-          به منظور اینکه رزومه شما به سادگی قابل رویت و خواندن می باشد، لازم است از ظاهر مناسبی برخوردار گردد. حفظ ظاهر مناسب کمک شایانی به جستجوی شغلی اتان می کند. به این منظور بهتر است که از سایز فونت 10 تا 12 به رنگ مشکی و به منظور ایجاد کنتراست (تضاد) بیشتر از زمینه سفید استفاده نمایید.

-          خوانا بنویسید. چنانچه رزومه شما خوانا نباشد تصاویر گرافیکی یا تنوع رنگهایی که استفاده کرده اید تاثیر گذاری خود را از دست خواهند داد. کارفرماهای قابل، رزومه را بر روی صفحه مانیتور می خوانند، بنابراین با نگارش خوانا، خواندن آنرا برای کارفرما ساده می کنید تا بتواند اطلاعاتی را که نیاز دارد به راحتی در رزومه شما پیدا کند و این امر باعث می شود کارفرما از خواندن رزومه شما خسته نشود.

-       Good Resume 2   آدرس ایمیل های رسمی و حرفه ای خود را بنویسید.

-          تنها به ذکر مقاطع تحصیلی ای از خود بپردازید که مرتبط با حرفه مورد درخواست می باشند.

-          لیست سوابق کاری می بایست جامع و دربرگیرنده کلیه سوابق کاری مرتبط باشند.

-          توضیحی در خصوص سمتهای خود در مشاغل پیشین بدهید.

-          اطلاعات نباید ناقص باشند. استفاده از دستور زبان مناسب منجر به سهولت در خواندن رزومه و ماندگاری آن در حافظه کارفرما می گردد.

-          از استفاده از فرم مختصر و کوتاه شده کلمات خودداری نمایید و شکل کامل کلمات را بنویسید.

-          در نوشتن کلمات و استفاده از دستور زبان احتیاط نمایید.

-          اگر از علایق خود صحبت می کنید، به ذکر مواردی بسنده کنید که مرتبط با نقش شما در محل کار و نشان دهنده علاقمندیتان به شغل مورد درخواست می باشد.

-          منبع ارجاع داده شده می بایست دربرگیرنده عنوان و سازمان کاری باشند.

نحوه نگارش رزومه در خصوص افرادی که سوابق کاری ندارند

معمولا دستیابی به نخستین شغل یا اشتغال به حرفه ای جدید کار مشکلی است چرا که کارفرمایان ترجیح می دهند کارمندانی را که دارای سوابق کاری می باشند به استخدام درآورند. در عین حال هر فردی نیازمند اولین فرصت جهت کسب تجربه می باشد. راه حل چیست؟در این شرایط چه باید کرد و چگونه می بایست رزومه مناسبی را تدوین نمود؟

تاکید خود را بر روی نگرشهای مثبت بگذارید.

آیا تاکنون با خود اندیشیده اید که چرا بسیاری از آگهی های شغلی ، به عنوان یکی از نیازمندیهای شغلی از واژه " افراد با نگرشهای مثبت" استفاده می نمایند؟ علت این است که واژه مذکور درخواست تمامی مدیران در کلیه مشاغل می باشد.

مدیران کارگزینی به دنبال استخدام افرادی می باشند که از طرز فکر و نگرشهای مثبت شغلی برخوردارند. مدیران در جستجوی پرسنلی هستند که علاقمند به یادگیری و اخلاق حرفه ای بوده و در عین حال از روابط بین فردی مناسبی برخوردار باشند. نکته بسیار ارزشمند نگرش و طرز فکر مثبت شغلی است و بقیه فاکتورها قابل آموزش می باشند. بنابراین به دنبال روشهایی باشید که تاکید بر فاکتورهای فوق در رزومه یا نامه ضمیمه شما می کند. انجام این کار منجربه انجام فعالیتهای مثبت می گردد. موفقیتهای شخصی اتان را بیان کنید چرا که این موفقیتها نتیجه نگرش و طرز تلقی مثبت شما می باشد.

مهارتهای پیشین خود را معرفی کنید.

افرادی که از مهارتهای مرتبط با کار بهره مندند بیش از افرادی که واقعا تجربه انجام کار مورد نظر را داشته اند توجه مدیران کارگزینی را به خود معطوف می نمایند . بنابراین تاکید بر مهارتهایی نمایید که در مشاغل پیشین کسب کرده اید. همچنین بازه زمانی را که از مهارت های مزبور استفاده نمودید را نیزاعلام نمایید تا بدینوسیله به کارفرمایان چگونگی انجام کار را نیز نشان داده باشید.

با مدیر استخدام یا فرد مسئول ارتباط برقرار نمائید

صرفا ارسال رزومه ، به انتظار نشستن، و امید دستیابی به بهترینها عاقلانه به نظر نمی رسد. تلفن را بردارید و با مدیر استخدام ارتباط برقرارکرده و در مورد خود و شغل مورد درخواست با او مذاکره نمایید. چنانچه امکان برقراری ارتباط به شکل تلفنی امکانپذیر نمی باشد، به شکل آنلاین با مسئول مربوطه ارتباط برقرار کنید.

تهیه پروفایل

کلیه افراد جویای کار و نیز افرادی که به دنبال یافتن شغل مناسب تری می باشند ، نیازمند داشتن یک پروفایل آنلاین می باشند تا از این طریق قادر باشند خلاصه مهارتها و تجربیات خود را به شکل آنلاین لیست نمایند.

بر اساس اظهاراتیکی از مدیران کارگزینی شرکت Haysدر استرالیا، حدود 75 درصد از مدیران برای جذب نیروی کاری مورد نیاز خود از پروفایل های آنلاین متقاضیان استفاده می کنند.

هر چه تلاش بیشتری در جهت چشمگیرتر کردن پروفایل خود نمایید، به نتیجه بهتری دست خواهید یافت. در ذیل نکات قابل ملاحظه ای در مورد چگونگی نگارش یک پروفایل قابل توجه گرد آوری شده که رعایت آنها می تواند به روند استخدام شما سرعت بخشد.

-          خلاصه ای از دلایل استخدامی شما از نقطه نظر کارفرما را بیان کنید. به توضیح عللی بپردازید که بیانگر دلایل استخدام شما می باشند. خلاصه مذکورمی بایست دربرگیرنده تجارب حرفه ای شما و علاقمندیتان به شغل مورد درخواست می باشد که یاریتان می کند به حرفه مورد نظر دست یابید.

-          پروفایل می بایست در برگیرنده جزئیات باشد. جزئیات مربوط به سوابق کاری ، موقعیت فعلی شما، مهارتها، صلاحیتها و ترجیحات شغلی اتان را لحاظ نمایید.

-          خود را به خوبی معرفی نمایید. سعی کنید پروفایل شما گیرا بوده و از کلمات تاثیر گذار استفاده نمایید. چنانچه پروفایلتان چشمگیر باشد، توجه کارفرما را به خود جلب می نماید.    

-          از ساختار جملات معلوم به جای جملات مجهول استفاده نمایید. جملات معلوم قوی تر از جملات مجهول عمل می کنند و تاثیر گذاری بسیار بیشتری دارند.

-          هماهنگی را رعایت کنید. چنانچه از بیش از یک پروفایل برخوردار هستید یا دارای یک پروفایل همراه با وب سایت شخصی یا شغلی می باشید، محتوای همگی آنها باید در هماهنگی با یکدیگر بوده و اطلاعات وارد شده یکسان و به روز باشند.

امیدوار هستیم راهکارهای فوق بتواند دید مناسب تری در رزومه نویسی و کاریابی به متقاضیان کار ارائه دهد تا بتوانند درخواست شغلی قویتر و موثرتری برای کارفرمایان ارسال کنند.